Är fri vilja tacksamhet

wow----i didn´t know they made women as pretty as you - beundrare


Nu lyssnar jag på best of sommarpratarna 2012
 
Först ut är Klara Zimmergrens brutala ärlighet om barnlöshet. Att det där efterlängtade plusset ALDRIG visar sig, inte ens på den 100:ade stickan. Åldern ökar och äggen minskar - hur ska man acceptera sin längtan?
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu lyssnar jag på Elise Lindqvist eller ängeln på Malmskillnadsgatan som hon också heter.
 
 
Tankarna kommer ..... Jag är tacksam, men hur tacksam kan jag bli eller ska jag bli?
 
För att inte undervärdera mig totalt i min tacksamhet och tiga ihjäl alla motgångar som kommer i min väg.
Att jag är lyckligt lottad och har en fri vilja och ekonomi så jag har ett eget tak över huvudet, frysen full och kan tillochmed köpa en byxa eller två den 25:e och jag är skyddad av staten och har rättigheter - jag behöver inte frysa.
Tom. om jag blir kidnappad i fjärran land så SKA staten hjälpa mig hem, levade eller i en kista med en svensk flagga på. Jag finns, är högst levande på papper & har ett personnummer. Jag skulle bli efterlyst på facebook och omtänksamma människor som har hjärtat på rätta stället skulle gå bärsärkargång i grupper av hundra människor för att leta efter MIG. Vem letar efter flickan som kväll efter kväll hoppar in i bilar för att en kväll inte dyka upp och gå på sitt kvällspass? Vi har ju alla lika värde jag, hon och Paris Hilton ....?!?!?
 
Jag har ju allt som Paris har, boende, mat, kläder och möjlighet att resaJag blir lika proppmätt som henne på snabb makaroner fast hon äter Kobe Beef/Mishima Beef. Skillnaden är pengar, vad hennes 17 boenden kostar, vad hennes Kobe Beef/Mishima Beef kostar, vad hennes kläder kostar och att hon aldrig behöver gå upp kl 06.00 & jobba ihop till den där reskassan. Vill absolut inte förringa henne som det kanske lät nu, det är bara bevis på avundsjuka. Men jag och hon, VI har likadana förhållanden i helheten, en fri vilja till skillnad till flickan där på gatan.
 
Det blir vardag för alla - och jag kan vara lika lycklig eller olycklig som Paris och som flickorna på Malmskillnadsgatan. Men en flicka på Malmskillnadsgatan kan ju inte vara lycklig någonstans av att sälja sin kropp till äckliga olyckliga män som inte har hjärtat på rätta stället. Som sedan kan titta sig i spegeln utan dåligt samvete innan han går och sätter sig vid det dukade bordet hemma i villan hos sin familj, där hans dotter är lika gammal som flickan han nyss tog värdigheten i från. 
 
Jag & Paris har en fri vilja - är det, det som är tacksamheten då?
 
Då får man skydda sig och säga att man kan inte jämföra sig med flickorna som går på Malmskillnadsgatan och flickor som blir sålda. Att vi kommer från olika förhållanden - är det inte enkelt att säga "att vi kommer från olika förhållanden" och säga att alla är ansvariga för sina egna liv? 
 
Men är det bara en lott .... Det måste vara något mer .... Men alla människor är lika värdefulla ju .....
Ond som god, eller .... Vem bestämmer om du är ond eller god .... jag själv ... Orättvist eller rättvist .... 
 
Är JAG tillräckligt tacksam för att jag är medveten, eller försöker jag bara skydda mig själv och vara glad att det inte är jag som går där på gatan och vet att snart kan jag råka ut för en våldtäkt, men jag måste ha pengar för jag är skyldig min hallik det eller för att köpa droger för att göra ett försök till att känna mindre smärta i själen. Det är för mig är inte att vara tacksam, att gena längst Malmskillnadsgatan ner till Biblioteksgatan och snegla om man ser en flicka med kort kjol a la pretty woman med höga stövlar fast det är November, som hänger sig in i en mörk Volvo där en högt uppsatt chef sitter med kepsen långt nerdragen och ett par mörka solglasögon. 
 
Man kan blunda och vara medveten eller som jag vill säga "lägga locket på" och man kan vara medveten och blunda. 
 
Jag vet inte ens om jag blundar eller är medveten, snarare blundar jag - för jag gör ju inget för att underlätta något för någon flicka som går på gatan. Jag tror att det jag vill säga är att vi kan väll hjälpas åt, hjälpa varandra, bry oss om varandra, bry oss om en främling bara att le, lyssna och låta någon som har det sämre än mig och dig, vi som sitter med en dator för flera tusen i knät, att få någon att bli sedd, eller göra en insats och vara volontär. Volontär behöver inte vara att åka till barnhem i Afrika. Hör av dig till en orginisation och fråga vad du kan göra som att finnas till på kvällar i ett ungdomshus, hjälpa till i ett soppkök, gå till en kyrka och fråga vad du kan göra. Ring till kommunen och ansök om att bli en kontaktperson. Gör något för någon i våran kalla okänsliga egoistiska värld - det gör gott i ditt och mitt hjärta. Jag vill aldrig sluta tro att människan är god.
 
 
 


 
 

Jag borde inte

Jag borde inte vilja det jag vill,

tänka det jag tänker, känna det jag känner.

Säger Ni. Röster inom mig säger detsamma.

Vad jag ansträngt mig – att vara en annan än den jag borde vara

Bort med alla borde – som tar mitt liv

Nu vill  jag möta och lära känna mig själv, utan att värdera.

Helt enkelt läsa den människa som är jag och ta henne till mig.

Jag tillåter mig vilja det jag vill, tänka det jag tänker, känna det jag känner.

Djupt i mitt vara, vill  jag rota mig, i den verklighet som är mig given.

Du – du är den du är, när jag är den jag är. Först då kan jag vara dig en

partner, en vän.